Aubameyang je dono pobjedu Arsenalu protiv Burnleya

Igrač Arsenala istakao koji su ciljevi londonskog kluba u novoj sezoni

Aubameyang poslao poruku konkurentima: Želimo Ligu prvaka, ali i naslov u Premier ligi

S. Pašalić

Arsenal je ovog vikenda uspio sa 2:1 savladati Burnley i tako stići i do svoje druge pobjede.

Topnici su poveli golom Lacazettea, a gosti su preko Barnesa izjednačili na 1:1. Pierre-Emerick Aubameyang je postigao gol u 64. minuti koji je na kraju Topnicima donio pobjedu.

Londonski klub se sada nalazi na vrhu tabele zajedno sa Liverpoolom, a oba tima imaju po šest bodova i u narednom kolu se sastaju na Anfieldu.

Ekipa Unaija Emeryja je na kraju prošle sezone završila na petom mjestu i tako ostala bez Lige prvaka, a Aubameyang ističe da je cilj Arsenala za ovu sezonu upravo da osigura mjesto u najelitnijem klupskom takmičenju, ali i da se bori za naslov prvaka ako je to moguće.

"Rekao sam to i ranije. Doveli smo dobra pojačanja koja nam mogu pomći", rekao je igrač Arsenala pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prošle sezone nismo bili daleko od kvalifikacija za Ligu prvaka. Šta god da se desi, to je za nas najvažnija stvar, najvažniji cilj. Vratiti se u Ligu prvaka."

"Pored toga, da se borimo za titulu, vrlo dobro znamo da su veliki timovi spremni, ali mi smo također spremni i u svakom slučaju ćemo dati sve od sebe da se takmičimo s velikim timovima, ako je moguće.", rekao je Aubameyang.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.