Napušta Arsenal

Shkodran Mustafi donio odluku

Edmir Škorić

Shkodran Mustafi odlučan je da napusti Arsenal.

Njemački stoper smatra da je za njega najbolje da pronađe novi tim, a to je potvrdio i igračev agent, ujedno i otac večeras.

"Najbolje bi za obje strane bilo ako mu klub može pomoći da napusti London", rekao je Mustafijev otac Kujtim.

"Shkodran je imao sjajno vrijeme u Arsenalu. Imamo još ugovor na dvije godine i nije nemoguće da ostane u Londonu. Ipak, najbolje bi bilo da se desi transfer. Nadam se dogovoru", dodao je.

Menadžer Arsenala Unai Emery je ranije izjavio da bi Elneny i Mustafi do kraja prelaznog roka (2. septembar) trebali da pronađu nove klubove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otkako je 2016. prešao u sjeverni London iz Valencije u ugovoru vrijednom 35 miliona funti, Mustafi je upisao 115 nastupa u svim natjecanjima za Topnike.

Sada je izgubio mjesto u Arsenalu nakon što je David Luiz došao iz Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.