Pregovarao i s Ronaldom: Ovo je najboljih 11 koje je Wenger zamalo doveo u Arsenal

Na kraju su izabrali druge klubove

Pregovarao i s Ronaldom: Ovo je najboljih 11 koje je Wenger zamalo doveo u Arsenal

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo otkrio je da je bio veoma blizu potpisa za Arsenal na ljeto 2003. godine.

Ronaldo je za portugalski TV1 pričao o početku svoje karijere, a najviše se fokusirao na ljeto 2003. godine kada je napustio lisabonski Sporting i potpisao je za Manchester United i svega nekoliko godina kasnije postao najbolji igrač svijeta.

Međutim, Portugalac je otkrio da United nije bio jedini klub koji ga je htio dovesti. Ronaldo je priznao da je bio veoam blizu potpisa za Arsenal i da je razgovarao s Arseneom Wengerom.

"Sastao sam se s Wengerom i pričali smo o mom dolasku u Arsenal. Tada su me još kontaktirali Barcelona, Real Madrid i Inter, ali nakon prijateljske utakmice s Manchester Unitedom sve se promijenilo. United je ubrzao pregovore i na kraju sam potpisao za njih", rekao je Ronaldo.

Engleski mediji su odmah nakon toga objavili sastav najboljih 11 koje je Wenger zamalo doveo u Arsenal. Najbliži tome je bio Zlatan Ibrahimović koji se čak slika s dresom Topnika, no tu je bilo još nekoliko velikih zvijezda s kojima je Wenger pregovarao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U sastavu najboljih 11 koje je Wenger zamalo doveo u Arsenal su: Buffon, Pique, Kompany, Varane, Makelele, Pogba, Yaya Toure, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Messi, Ibrahimović.

Image

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
Wenger(od stare francuske rijeci WENGERUT): MAJSTOR ZA NEDOVESTI IGRACA, MAJSTOR ZA NEOSVOJITI TROFEJ..u klubu koji ZAMALO OSVAJA ZROFEJE..sa NAVIJACIMA KRALJEVIMA ILUZIJE..56SENAL..
6 1
Koba84
Zamislite ja za malo nisam posto najbolji2 grac svijeta al jebiga popusi cigare popi pivu i zajeba se
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi