Nova pobjeda Redsa

Salah i društvo očitali lekciju Arsenalu

Edmir Škorić

Liverpool je u trećem kolu engleske Premier lige stigao do treće pobjede.

Redsi su sjajno otvorili i ovu sezonu. Nakon pobjeda nad Norwichom (5:1) i Southampton (2:1), stigla je i pobjeda nad Arsenalom (3:1).

Arsenal je također dobar na početku ove sezone, no tim Unaija Emeryja nije uspio da napravi nešto više na Anfieldu.

Do 41. minute su gosti iz sjevernog Londona "držali" nulu, a onda Joel Matip zabija za 1:0 i na neki način otvara put domaćinu do treće pobjede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mohamed Salah je u nastavku postigao dva gola i ovjerio trijumf, da bi tek u 85. minuti rezervista Torreira ublažio poraz Arsenala.

Liverpool je na maksimalnih devet bodova i sa devet postignutih golova, dok je Arsenal na šest bodova, a slijedi mu londonski derbi protiv Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti