Virgil van Dijk otkrio protiv kojeg protivnika mu je najteže igrati

Sjajni defanzivac Liverpoola

Virgil van Dijk otkrio protiv kojeg protivnika mu je najteže igrati

A. Čaušević

Odličnim partijama u dresu Liverpoola Virgil van Dijk je izrastao u možda i najboljeg defanzivca današnjice. 

Prethodne sezone sjajnog Holanđanina niko nije uspio predriblati, s Redsima je osvojio Ligu prvaka te je u užoj konkurenciji za izbr najboljeg igrača svijeta.

Ipak, iako na terenu djeluje kao nepremostiva prepreka za svoje rivale postoji igrač protiv kojeg mu je najteže igrati.

Van Dijk je kazao kako je napadač Manchester Cityja Sergio Aguero igrač protiv kojeg mu je najteže igrati. Upravo je Argentinac zabio prvi gol u posljednjem ligaškom obračunu Građana i Redsa kada je bilo 2:1, a upravo je taj duel bio presudan u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odličnom štoperu Roberto Firmino je najbolji igrač s kojim je ikad igrao, dok je je za najboljeg fudbalera svih vremena izabrao Ronaldinha.

Za najveću utakmicu u kojoj je nastupio odlučio se za prošlosezonski trijumf Liverpoola nad Barcelonom rezultatom 4:0 u polufinalu Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Jel ovo nagradna igra pronadi rijec Aguero na stranici?! Hahaha
11 0
niko nikovic
pa protiv koga mu je najteže igrati, stavite ime i prezime
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi