Ronaldo: Bio sam blizu Arsenala
EPA

Detalji sa početka karijere

Ronaldo: Bio sam blizu Arsenala

Portugalac Cristiano Ronaldo otkrio je kako je u prošlosti malo nedostajalo da pređe u Arsenal.

Kao velika nada Ronaldo je 2003. godine najprije otišao u Manchester United, u kojem je i napravio ime, no prije nego što je završio na Old Traffordu malo je nedostajalo da potpiše za londonski tim.

Otkrio je to i sam Ronaldo, a u Arsenalu ga je želio vidjeti tadašnji trener Arsene Wenger, i to u periodu kada su za Topnike na vrhuncu svojih moći nastupali Thierry Henry, Robert Pires, Dennis Bergkamp...

"Sastao sam se s Wengerom i razmišljao o tome da dođem u Arsenal. Bilo je tada još pregovara sa Valencijom, Realom, Interom, željela me i Barcelona", ispričao je Ronaldo za TVI, pa dodao:

"Sve se na kraju promijenilo poslije jedne utakmice protiv Manchester Uniteda. Stvari su odjednom postale ozbiljne, pregovori su se intenzivirali i na kraju sam potpisao ugovor."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve ostalo je historija. U Manchester Unitedu je Ronaldo ostavio veliki trag, osvojio je s tim klubom mnoštvo trofeja, uključujući i Ligu prvaka 2008. godine. Nakon toga uslijedila je epizoda u Real Madridu i potom transfer u Juventus koji će, po svemu sudeći, biti i posljednji u njegovoj bogatoj karijeri.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
NIKADA NIJE KASNO CRISTIANO, osvojio si sve na INDIVIDUALNOM i TIMSKOMM NIVOU..ALI poslije JUVEA, odi u 56SENAL, cisto da vidis kako je kada NE OSVOJIS NISTA...
8 0
Baggio89
Gazija na aparatima.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti