Da li će ih spojiti kuglice?

Šta su iz Zvezde poručili Dinamu pred žrijeb?

Samir Mlaćo

Danas će biti održan žrijeb grupa Lige prvaka.

Među evropskim velikanima našli su se Dinamo i Crvena Zvezda, a zanimljivo da se mogu i međusobno sastati, odnosno naći u istoj grupi.

Dinamo je u trećoj jakosnoj grupi, a Crvena Zvezda četvrtoj.

Iz Zvezde ističu da ne boje Dinama.

"Volio bih Dinamo samo da bismo pokazali na terenu ko je bolji. Mislim da je Zvezda najbolji i najveći klub u regiji. Sigurno je da bi ta utakmica izazvala predigre van terena koje nemaju veze sa sportom, a koje bih volio izbjeći. Ostvarili smo velik uspjeh plasmanom u Ligu prvaka, drugu godinu zaredom. Treću godinu igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Kad pogledamo gdje smo bili prije pet godina, mogu reći da je ovo nezabilježeno u historiji kolektivnog sporta u Srbiji. Od kluba koji je bio pred gašenjem, sada igramo s evropskim gigantima. Paklena imena nas čekaju, lično bih volio najveće klubove, najjače rivale, mislim da navijači žele gledati najveće klubove i igrače, vidjeti Bayern, Juventus, Real...", kazao je direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener Dinama Nenad Bjelica kazao je da vjeruje da bi njegov tim u dva duela bio bolji od srbijanskog prvaka.

Izvlačenje grupa zakazano je večeras u 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.