Dinamo i Zvezda čekaju žrijeb grupne faze: Ako ih sreća pogleda, mogli bi i dobro proći...

Neće im biti svejedno

Dinamo i Zvezda čekaju žrijeb grupne faze: Ako ih sreća pogleda, mogli bi i dobro proći...

Kao što to naš region već dobro zna, fudbaleri Dinamo Zagreba i Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona u utorak navečer.

Pomenuta dva kluba su na taj način nastavila nizati velike uspjehe u evropskim takmičenjima obzirom da se Zvezda ovdje našla i prošle godine, a Dinamo je igrao osminu finala Evropa lige.

Klubove iz Beograda i Zagreba danas očekuje i žrijeb grupa Lige prvaka koji bi mogao biti nemilosrdan, ali također i vrlo povoljan te bi im, u slučaju malo sreće, dao mogućnost za prolaz dalje.

Obzirom da su Dinamo i Zvezda na putu do ove faze takmičenja izbacili timove kao što su Kopenhagen, Young Boys ili Rosenborg, jasno je da bi se u grupnoj fazi mogli nositi sa ekipama poput Genka, Slavije Prag, Club Bruggea ili Red Bull Salzburga koje se nalaze u trećem i četvrtom šeširu. Ukoliko ih sreća pogleda, Dinamo i Zvezda ne bi trebali strepiti ni pred nekim ekipama iz prvog i drugog šešira, a to su svakako Zenit, Šahtar, Benfica... Naravno, te bi već ekipe bile favorit u tim mečevima, ali s njima bi se itekako moglo igrati.

Dinamo se po prvi put od 1999. godine nalazi u trećem šeširu, dok je Zvezda, baš kao i prošle godine, u četvrtom. To znači da će Dinamo vjerovatno dobiti neku malo lakšu grupu obzirom da u četvrtom šeširu nema mnogo ekipa, osim možda Atalante i RB Leipziga, koje su puno bolje.

Idelan scenario za Dinamo

Ako govorimo o idealnom scenariju za Dinamo, on bi možda izgledao ovako: Iz prvog šešira Zenit, iz drugog Šahtar ili Benfica te iz četvrtog Genk, Slavia Prag ili možda baš Zvezda.

Najgori scenario za Dinamo

Naravno, postoji i druga strana medalje, odnosno onaj puno gori scenario. Ukoliko bi Dinamo iz prva dva šešira dobio klubove poput Barcelone i Tottenhama, gotovo je sigurno da ne bi imao šta tražiti kada je u pitanju prolaz u osminu finala. Nesreća bi ih mogla zadesiti i u četvrtom šeširu i to ukoliko bi izvukli ekipe poput Leipziga, Atalante ili Lilla.

Najbolji scenario za Zvezdu

Za Zvezdu bi, baš kao i za Dinamo, najbolji scenario iz prva dva šešira bili Zenit i Šahtar. Nadalje, iz trećeg šešira bi im svakako dobro došao Dinamo, a sigurno ne bi imala ništa protiv ni Club Bruggea.

Najgori scenario za Zvezdu

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ponovo Liverpool na Marakani? Ne bi bilo loše za navijače, ali kolike su šanse da takva ekipa 'padne' dvije godine zaredom u Beogradu? Također, teško bi se igralo ili gotovo nemoguće protiv Manchester Cityja, Barcelone, Juventusa, PSG-a, ili Bayerna iz prvog te Atletico Madrida, Borussije Dortmund, Reala ili Tottenhama iz drugog šešira. Postoje ekipe koje su jako opasne iz trećeg šešira, a to su svakako Inter, Valencia, Lyon, Bayer Leverkusen...

Podsjetimo, žrijeb počinje danas od 18.00 sati u Monte Carlu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi