Susret Željo - Sarajevo pratilo 11.000 gledatelja

Derbi zamalo da sruši rekord, Grbavica trenutno najposjećeniji stadion u BiH

Edmir Škorić

Utakmica Željezničar - Sarajevo druga je najposjećenija ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iako je Željezničar objavio da je bilo više od 11.000 gledatelja na Grbavici tokom derbija sa Sarajevom, u zvaničnom izvještaju Nogometnog saveza BiH navedeno je tačno 11.000, a upravo tim zvaničnim podacima iz NFSBiH se vodimo kroz sezonu, pa ćemo i sada da im vjerujemo.

Kako god, sarajevski derbi odigran u sedmom kolu drugi je najposjećeniji meč u sezoni kada je Premijer liga u pitanju.

A najposjećeniji? I dalje rekord drži Bilino polje i utakmica Čelik - Željezničar u četvrtom kolu, kada je bilo 12.000 gledatelja u Zenici.

Treći najgledaniji meč je također odigra u Zenici ove sezoen, kada je gostovalo Sarajevo i tada je bilo 9.500 gledatelja, a susret Zrinjski - Velež pratilo je 8.000, dok je na meču Željo - Zrinjski bilo 7.170 gledatelja, a 7.000 na okršaju Sarajeva i Zrinjskog.

Što se ovog, sedmog kola tiče, koje još nije kompletirano jer večeras igraju Borac i Zrinjski, u Tuzli je zabilježeno 4.500 gledatelja, u Mostaru 2.5000, u Doboju kod Kaknja 400, a u Ugljeviku, gdje je gostovao Široki Zvijezdi 09 - 150 gledatelja.

Najposjećeniji stadion?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To je Grbavica sa 29.941 gledatelja na četiri domaća susreta, Bilino polje je na drugom mjestu, ali Čelik ima utakmicu manje na svom stadionu od Željezničara. Na stadionu u Zenici 25.500 gledatelja bilo je prisutno na tri meča.

Treće po posjećenosti je Koševo, koje je na četiri domaća susreta pratilo 19.167 gledatelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.