Sinoć je na Grbavici fudbaler Željezničara ispunio dječački san

Zabio jedan od pet golova

Sinoć je na Grbavici fudbaler Željezničara ispunio dječački san

A. Čaušević

Svaki dječak kada dolazi na utakmice ima želju da jednog dana obuče dres, zabije u najvećoj utakmici voljenog kluba i svoju radost podijeli s navijačima. 

Sinoć je dječački san ispunio Petar Bojo, ovoljetna akvizicija FK Željezničar. Veznjak koji se polako, ali sigurna prilagođava na sistem rada Amara Osima.

Kad je stigao na Grbavicu navijačima Plavih nije puno trebalo da iskopaju vijest da je Bojo kao dječak bio redovan gost na tribinama Doline ćupova.

"Željezničar mi je uvijek bio drag, pratio sam rezultate i gledao utakmice. Dok sam bio u Bubamari išao sam gledati utakmice, priznajem. Želja je bila jedan dan obući dres tog kluba i evo hvala Bogu ispunila se", rekao je Bojo u intervju za SportSport.ba krajem juna.

Ovom 21-godišnjaku se sinoć ispunio još jedan dječački san. Zabio je u najvećoj utakmici voljenog kluba i to pred vlastitim navijačima.

Željezničar je sa 5:2 u gradskom derbiju pobijedio Sarajevo, a Bojo je bio strijelac veoma važnog gola. U 60. minuti zabio je za vodstvo Plavih rezultatom 3:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, njegov početak na Grbavici nije bio baš najbolji. Već u debitantskom susretu protiv Borca je dobio crveni karton, međutim kako vrijeme prolazi postaje veoma važna karika u Osimovom timu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi