Luiz je prelagano ispao kod prvog gola Tottenhama

Brazilac ponovo nije bio na nivou

Navijači Arsenala nisu bijesni samo zbog Xhake: David Luiz je puno gore prošao

S. Pašalić

Arsenal je danas u londonskom derbiju dočekao Tottenham i odigrao 2:2.

Ekipa Unaija Emeryja nije dobro ušla u meč, a gosti su to iskoristili u 10. minuti golom Eriksena poveli sa 1:0.

U 40. minuti Spursi su povećali prednost nakon što je Xhaka skrivio penal, a Harry Kane je bio siguran sa bijele tačke.

Topnici su preko Lacazettea u sudijskoj nadoknadi uspjeli smanjiti na 2:1, a Aubameyang je golom u 71. minuti postavio konačnih 2:2 iako su obje ekipe do kraja mogle doći do pobjede.

Granit Xhaka se našao na udaru navijača Arsenala nakon što je katastrofalno reagovao i skrivio penal, a čini se da ni David Luiz nije ništa bolje prošao.

Naime, u akciji koja je predhodila golu Eriksena za 1:0, Son je izbacio Luiza na centru terena, a navijači Arsenala smatraju da je puno bolje morao reagovati i da je krivac za prvi gol, a svoje nezadovoljstvo su iskazali i na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.