Kolašinac počinje za Arsenal protiv Tottenhama

Bh. reprezentativac u prvoj postavi

Kolašinac počinje za Arsenal protiv Tottenhama

Fudbaleri Arsenala i Tottenhama za nešto manje od sat vremena počinju derbi susret 4. kola Premiershipa.

Trener Topnika Unai Emery konačno je odlučiio da u prvu postavu uvrsti bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

Kolašinac je prvi meč u sezoni propustio zbog napada na njega i Ozila prije nekoliko sedmica u Londonu, a poslije toga je protiv Burnleyja i Liverpoola susrete počinjao na klupi.

Ipak, danas je konačno u prvoj postavi i to nakon što je Nacho Monreal otišao u Real Sociedad. Upravo je Španac zauzimao njegovo mjesto na lijevom beku u prva tri kola.

Napad Arsenala danas po prvi put predvode Lacazette, Pepe i Aubameyang, dok štoperski dojac ponovo čine Sokratis i David Luiz.

S druge strane, u tim Tottenhama se vraća Christian Eriksen kojeg nije bilo u špočetnoj postavi protiov Newcastlea, a uz njega će u ofanzivi igrati Lamela, Son i Harry Kane. Na klupi je ponovo ostalo najveće pojačanje Lo Celso.

Arsenal: Leno, Kolašinac, Maitland-Niles, Luiz, Sokratis, Guendouzi, Xhaka, Torreira, Aubameyang, Pepe, Lacazette.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham: Lloris, Alderweireld, Rose, Sanchez, Verthongen, Sissoko, Winks, Lamela, Son, Eriksen, Kane.

Susret počinje od 17.30 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi