Rodriguez je stigao u Lisabon

Četvrta posudba za Španca otkako je stogao u Pariz

Igrač kojem je Kolašinac uništio karijeru ponovo napustio PSG i stigao na potpis

S. Pašalić

Igrač PSG-a, Jese Roriguez, doputovao je u Lisabon kako bi završio transfer u Sporting.

Španac, koji je 2016. godine stigao u Pariz iz Real Madrida za 25 miliona erua nije se previše naigrao u PSG-u te je upisao samo 16 nastupa prije nego je krenula serija posudbi.

Las Palmas, Stoke City i Betis su bili klubovi gdje je išao 26-godišnji Jese, a sada bi karijeru trebao nastaviti u Sportingu.

Prošle sezone je Jese za Betis odigrao 18 utakmica i postigao je 2 gola, ali se nakon toga vratio u Pariz, međutim tu i dalje ne računaju na njega.

Jese je trebao biti jedan od standardnih igrača Reala u budućnosti te je za ovaj klub odigrao 94 utakmice i postigao je 18 golova za tri godine.

Ipak, 2014. godine se desila prekretnica u njegovoj karijeri na meču protiv Schalkea kada je Sead Kolašinac teško povrijedio igrača Reala koji je nakon toga bio van terena devet mjeseci.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Iako se nakon toga vratio, njegova karijera je u narednim godinama išla silaznom putanjom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.