Otvoren prostor za transfer Smaila Prevljaka

Bas Dost potpisao za Eintracht

Otvoren prostor za transfer Smaila Prevljaka

Krajem prošle sedmice su se pojavile špekulacije o mogućem transferu povremenog bh. reprezentativca Smaila Prevljaka.

Njegova naredna destinacija bi navodno mogao biti lisabonski Sporting, o čemu je pisao i portugalski list A Bola.

Prema pisanju A Bole, nakon što su postali svjesni da bi prvi špic ekipe Bas Dost ovog ljeta mogao preći u Eintracht iz Frankfurta čelnici Sportinga su krenuli u potragu za pojačanjima u napadu.

Navodno su upravo u Prevljaku vidjeli zamjenu za iskusnog Holanđanina koji je danas i zvanično napustio Sporting, a put Lisabona bi do kraja prelaznog roka mogao i Milanov Andre Silva.

Vjeruje se da bi mogući transfer Andre Silve mogao biti dosta komplikovaniji, dok su u Sportingu popriličnu uvjereni da mogu osigurati potpis Smaila Prevljaka bez previše "peglanja".

Prevljak ima ugovor sa svojim Red Bull Salzubrgom do 2022. godine, ali u ovom klubu i dalje ima status rezerviste. I povrede su ga spriječile da se izbori za veću minutažu, pa u Sportingu vjeruju da za pristojan novac mogu osigurati njegov transfer s obzirom da bh. napadač nije neprikosnoveni član prve postave Salzburga. Naime, Prevljak se za minutažu u Salzburgu bori sa igračima poput Erling Braut Halanda, Takumija Minamina i Hee-chan Hwanga.

Još uvijek nije poznato koliko bi novca Sporting bio spreman izdvojiti za usluge Smaila Prevljaka.

Inače, Prevljak je do sada ukupno skupio 43 nastupa za RB Salzburg, postigao je 14 glova i upisao tri asistencije. Članom Salzburga je od 2015. godine, a jedno vrijeme je proveo na posudbi u Mattersburgu.

Vratimo se na Bas Dosta. On je danas i zvanično predstavljen kao novi napadač Eintracht Frankfurta i prijeko je potrebno pojačanje za ovu ekipu koja je tokom ljeta ostala bez Luke Jovića i Sebastiena Hellera.

Bas Dost je sa Eintrachtom dogovorio trogodišnju saradnju, a vjeruje se da je Sporting od njegovog transfera zaradio oko sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Holanđanin je ostavio dubok trag u Sportingu i ko god stigne kao zamjena, bio to Prevljak ili neko drugi, imaće težak zadatak da popuni prazninu nastalu odlaskom sjajnog 30-godišnjaka.

Bas Dost je u Sporting stigao 2016. godine iz Wolfsburga, a od tada je za lisabonski klub odigrao 127 utakmica, postigao čak 93 gola i upisao 15 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi