Milanu su hitno potrebna pojačanja, a on je odlučio da se riješi jednog igrača
Silva završava transfer u Sporting gdje bi trebao stići na posudbu

Nova posudba za Portugalca

Milanu su hitno potrebna pojačanja, a on je odlučio da se riješi jednog igrača

S. Pašalić

Milan je u 1. kolu italijanske Serije A poražen od Udinesea sa 1:0.

Rossoneri su prikazali očajnu igru nakon koje je bilo jasno da će im biti potrebna nova pojačanja do kraja prelaznog roka ukoliko žele igrati Ligu prvaka naredne sezone.

I dok je u potrazi za pojačanjima, Milan je odlučio da se riješi jednog igrača. Naime, Andre Silva bi trebao stići danas ili sutra u Lisabon kako bi završio posao oko jednogodišnje posudbe.

Portugalac je bio na klupi Milana u utakmici protiv Udinesea, ali nije ulazio u igru, a to je bilo očekivano s obzirom da su Rossoneri cijelog ljeta radili na njegovom odlasku.

Silva je prošle sezone bio na posudbi u Sevilli, a nakon toga se ponovo vratio u Milan s obzirom da španski klub nije imao namjeru da ga otkupi.

Nakon toga je Monaco pokazao interes za njega i dogovor između dva kluba je bio postignut, ali je stvar u posljednji tren propala. Kasnije su Monaco i Milan ponovo pokušali pokrenuti pregovore, ali bez previše uspjeha.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi