Gore od ovog ne može: Bivši igrač Liverpoola skrivio tri penala, te na kraju dobio i crveni karton
Coates se nije naigrao u Liverpoolu

Malo je reći da je bio tragičar svog tima

Gore od ovog ne može: Bivši igrač Liverpoola skrivio tri penala, te na kraju dobio i crveni karton

S. Pašalić

Nogometaši ponekad znaju imati loš dan u kojem naprave nepromišljene poteze, ali Sebastian Coates je to odveo na jedan viši nivo.

Naime, jučer je u portugalskom prvenstvu Sporting na svom terenu dočekao Rio Ave i iako je bio favorit u ovoj utakmici, na kraju je poražen rezultatom 3:2.

Ono što je zanimljivo je da su gosti sva tri gola postigli sa penala, a još zanimljivije je da je Sebastian Coates skrivio sva tri. Na kraju je katastrofalno veče završio sa crvenim kartonom u 89. minuti.

Coates je inače bivši igrač Liverpoola, a u ovaj klub je stigao 2011. godine iz Nacionala za 8 miliona eura.

Ipak, za Redse je odigrao samo 24 utakmice, a 2014. je poslan na posudbu upravo u Nacional. Nakon povratka na Anfield je otišao na novu posudbu u Sunderland koji ga je 2015. godine i otkupio za nešto manje od 3 miliona eura.

Urugvajac je međutim nakon samo šest mjeseci otišao na posudbu u Sporting koji ga je na kraju 2017. godine otkupio od Sunderlanda i od tada nastupa za portugalski klub.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Top Komentari

mer12
konkurencija Juanu Jesusu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi