Od njega nas ovo i ne čudi

Čovjek ili mašina? Ronaldo pretrčao 92 metra za manje od 10 sekundi i to nestvarnom brzinom

S. Grebović

Cristiano Ronaldo sa svoje 34 godine na plećima još uvijek itekako ima šta da ponudi na terenu, što je i pokazao u utakmici protiv Napolija.

Stara dama je u spektakularnom derbi meču drugog kola Serije A protiv Napolija slavila sa 4:3. 

Juve je vodio sa visokih 3:0 golovima Danila, Higuaina, a treći pogodak je bio djelo upravo Cristiana Ronalda. Napoli se nakon toga na iznenađenje svih sa tri pogotka brzo vratio u igru, ali je Koulibaly autogolom u sudijskoj nadoknadi svojim saigračima učinio medvjeđu uslugu.

Portugalac je osim pogotka još jednom impresionirao gledaoce i to svojom fizičkom spremnošću, koja je i pored 34 godine na visokom nivou.  

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, statističari su izračunali da je Ronaldo u 15. minuti pomenute utakmice od svog kaznenog prostora do protivničkog istrčao za manje od 10 sekundi, a da je tom prilikom išao brzinom od 33,12 km/h.

Mnogi igrači u njegovima godinama nemaju snage ni za čitavih 90 minuta, a kamoli da postižu ovakve rezultate na najvišem nivou. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.