Raspetljava se klupko u našoj kvalifikacionoj grupi

Ne zaboravite dva današnja meča iz naše grupe koja su vrlo bitna za Zmajeve

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Lithenštajna igra peti susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali gledajući tabelu, trebali bismo veću pažnju obratiti na preostala dva meča u našoj grupi. 

Naša selekcija igra protiv jedne od najslabijih reprezentacija svijeta pa je sasvim jasno da ne bismo trebali imati većih problema protiv takve ukoliko želimo, a želimo, da se plasiramo na EURO.

Dok Zmajevi budu odrađivali samo nešto jači trening na Bilinom Polju, u Finskoj i Armeniji će se voditi daleko znajačjnije bitke koje bi i za našu reprezentaciju trebale biti od velike važnosti.

Armenci od 18.00 sati kući igraju protiv Italije. Ukoliko ih, ne daj Bože, iznenade, onda smo u problemu. Armenija bi imala devet bodova, vjerovatno dva više od nas jer bismo mi trebali dobiti Lithenštajn, a u nedjelju bi igrala protiv nas i to kući. Imala bi sigurno veliki motiv da eventunom pobjedom Zmajeve potpuno eliminiše iz kvalifikacija, pa nam njena pobjeda nikako danas ne bi opdgovarala. S druge strane, Italija je već odmakla na tabeli sa maksimalnih 12 bodova i njen eventualni poraz nam baš i ne bi mnogo značio.

Ipak, Azzurri su veliki favoriti i nadamo se da će taj meč bez većih problema riješitri u svoju korist.

Nama je možda daleko bitnija utakmica u Finskoj gdje domaća selekcija u derbiju kola dočekuje Grčku. Finci već imaju devet bodova, a Grci tek četiri. Treba reći i to da su Grci 'prosuli' tri boda kući protiv Armenije pa oni na sve načine moraju večera nešto napraviti u Tampereu.

U slučaju pobjede, Finska bi imala čak 12 bodova i vjerovatno bi nadržala pet bodova prednosti u odnosu na naš tim pa nam se to svakako ne bi svidjelo. Ali i u slučaju poraza, odnosno pobjede Grčke, nezgodni Grci, koji uvijek imaju devet života, bi se vratili u igru a to ponovo ne bi bilo dobro. Dakle, ovdje bi nam možda najbolje odgovarao neriješen rezultat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, Zmajevi prije svega trebaju gledati sebe i svoje rezultate, ali nažalost već smo u ovom dijelu kvalifikacija u situaciji da smo primorani pratiti i neke druge mečeve.

Za nadati se da će večeras sve dobro proći i da će našem državnom timu vrata EURO-a nakon ovih mečeva ponovo biti nešto više otvorena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.