Zmajevima u Armeniji sudi Francuz koji se početkom godine našao u centru "VAR kontroverze"

UEFA odredila sudije

Zmajevima u Armeniji sudi Francuz koji se početkom godine našao u centru "VAR kontroverze"

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom polju igra meč petog kola (Grupa J) kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna, dok će Zmajevi već u nedjelju gostovati kod Armenije.

UEFA je već objavila sudije sa mečeve šestog kola, a na meču Armenija - BiH pravdu će dijeliti francuski arbitarski tim.

Uloga glavnog suca pripala je Benoitu Bastienu, dok će njegovi pomoćnici biti Hicham Zakrani i Frederic Haquette. Četvrti sudija će biti Benoit Millot.

Benoit Bastien je još od 2014. godine nosi FIFA-inu značku, ali se radi o dosta mladom arbitru. Tek mu je 36 godina.

Bastien se početkom godine, u februaru, našao u centru kontroverze u svojoj domovini.

Naime, on je tokom meča Marseillea i Nimesa ignorisao poruke od sudija iz VAR sobe da prekine igru kako bi se sporna situacija ponovo pregledala i eventualno dosudio penal za Marseille.

Sporno je bilo povlačenje napadača tima sa Velodromea, Germaina, a navijači Marseillea su bili sigurni da je riječ o penalu. Očigledno su na penal sumnjali i u VAR sobi, ali Bastien nije prekinuo igru kako bi pregledao snimak.

Dok su mu iz VAR sobe govorili da ne dozvoli nastavak igre, on je svojim kolegama objašnjavao kako je vidio prvobitno guranje upravo od strane Germaina. Igra na terenu se nastavila, snimak nije pregledan, a Bastien je nakon toga poručio da će ubuduće odmah svirati faul kako bi se izbjegle nepotrebne komplikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi