Mancini ne prašta: "Prvo se moraju naučiti ponašati, pa će biti na spisku"

Selektor Italije kategoričan

Mancini ne prašta: "Prvo se moraju naučiti ponašati, pa će biti na spisku"

E. Škorić

Selektor Italije Roberto Mancini odlučio je da za naredne susrete ne pozove mlade zvijezde Moisea Keana i Nicola Zaniola.

Njih dvojica su ponajveći talenti italijanskog nogometa, ali zbog lošeg ponašanja Mancini ih je odlučio 'kazniti' izostankom sa novog spiska.

Naime, Zaniolo i Kean su često kasnili na treninge, a Mancini nije želio da toleriše takvo ponašanje igrača Evertona i Rome.

"Pružili smo im sjajnu priliku i nadamo se da će im ovo pomoći da napreduju. Moraju da nauče da se ponašaju. Profesionalci se uvijek moraju dobro ponašati, tek onda kada to nauče dobit će ponovo poziv", kazao je Mancini, dodavši:

"Moj tim je definisan, imamo sada najbolje igrače u selekciji, a ako neko novi izbije i zablista, bit će nam drago da ga pozovemo".

Azzurri ove sedmice nastavljaju kvalifikacijsku kampanju za EP 2020. s utakmicama protiv Armenije i Finske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Neće biti lako, igrači Armenije i Finske već dugo igraju, a naši igrači uglavnom su tek počeli sa sezonom".

Italija je uprva u grupi J sa 12 bodova i sa četiri pobjede iz četiri meča, a jednu od njih ostvarila je i protiv BiH (2:1). Finska je druga sa devet bodova, Armenija ima šest, Grčka četiri, BiH četiri, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Top Komentari

Alpasinacxx
Hajde Mancini zapnite, radi Džeke starog jarana. Dobijete sve do kraja a protiv nas časno izgubite dva razlike :)
3 0
Mostar
Bravo Manc forte fine al fine
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti