Morao da priča i što ne želi

Đorđevića "mučili" kineski novinari: Ne bi ti to, druže, ni razumio...

Edmir Škorić

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević dobio je i neka provokativna pitanja na press konferenciji.

Nakon uvjerljive pobjede nad Portorikom od 43 razlike, selektor Srbije suočavao se s nekim provokativnim pitanjima kineskih novinara.

"Bila je ovo sjajna utakmica za nas, imali smo sjajan pristup meču i nismo dali Portoriku ni promil šanse da se vrati u meč. Sada već mislimo na naredni meč, gdje nam je neophodno da fizički budemo spremni i jaki, nemam šta više da dodam", rekao je Đorđević,.

Upitali su ga i o Portoriku...

"Vidjeli smo šta su uradili u grupi, imali su nekoliko mečeva gde su pobijedili šutem u posljednjem trenutku, spremili smo se dobro, nismo dozvolili da nas ugroze i vjerujem da smo napravili ozbiljan posao i odigrali dobru utakmicu".

A onda se prešlo i na taktički dio, pa je tu Sale dijelio lekcije.

"U našem razumijevanju košarke nije bitno ko počinje utakmicu, već ko završava. Sve zavisi od meča do meča, takmičenje je dugo i teško fizički, morate da igrači razumiju".

Zašto nije održao trening pred Portoriko?

"Kada završite svoj meč u 9 uveče, vratite se u hotel u ponoć, završite pakovanje u jedan poslije ponoći, u 6 ujutru odete na autobus za aerodrom i imate dva sata vožnje do tamo, pa dva sata leta, pa opet sat i po autobuske vožnje... Stignete na ručak u hotel u 14.30, a organizacija vam da trening u 16 časova... Samo ludi trener bi pustio igrače da izađu na parket u takvoj situaciji", oštar je bio Đorđević.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Jedan kineski novinar upitao je Đorđevića kako će se taktički spremiti za Španiju.

"Ne, nije vrijeme da pričamo o taktici, a i ne verujem da bi ti to svakako, druže, razumio, to je komplikovano, komplikovano", završio je selektor Orlova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.