Đorđević: Ovo je uvreda za inteligenciju

Sale o otkazu u Bayernu

Đorđević: Ovo je uvreda za inteligenciju

E. Škorić

I pored dobrih rezultata Bayern je otpustio srbijanskog stručnjaka Sašu Đorđevića.

Sale je razočaran nakon što mu je uručen otkaz, a sada je otkrio da je otkazu prethodila svađa sa generalnim menadžerom kluba Markom Pešićem.

"Nažalost, prilika da okrunimo sjajnu sezonu osvajanjem Bundeslige mi je oduzeta prošle srijede. Generalni menadžer mi je rekao da sam suspendovan zbog nedostatka komunikacije s njim. A zapravo je glavni razlog uspješnosti sezone bio taj što se menadžment nije miješao u svakodnevni rad ekipe. Igrači i stručni stožer imali su mir, što je nužan preduslov za osvajanje trofeja", rekao je Đorđević u saopštenju.

"Takva snažna kohezija između igrača i trenera dovela je do vrhunskih rezultata, bez obzira na ljubomoru od strane menadžmenta koji je bio zasjenjen i nije s tim mogao živjeti. Od početka sezone smo osjećali negativnost i distanciranost od njihove strane, što je kulminiralo mojim otkazom. Bayern bi trebao biti iznad takvog ponašanja koje upropaštava naporan rad mnogih ljudi, ne samo trenera. Ovo je uvreda za inteligenciju i ne pogađa samo mene, nego i samu profesiju košarkaškog trenera", poručio je selektor Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi