Bh. fudbaler ostao u Bašakšehiru

Višći u posljednji tren propao transfer

Bh. reprezentativcu Edinu Višći posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka propao je transfer, pišu turski mediji.

Već godinama je Višća (29) jedan od najboljih fudbalera u turskom prvenstvu, a kada je tako, onda i ne iznenađuje što se njegovo ime gotovo u svakom prijelaznom roku dovodi u vezu s odlaskom.

U Bašahšehiru je Višća još od 2011. godine, no ako je suditi prema napisima turskih medija, malo je nedostajalo da napusti ovaj klub i pojača - Fenerbahče. Ovaj velikan Višću želi već dugo, bez obzira ko sjedio na klupi i raspolagao novcem iz klupske kase, ali ni milionska ponuda na koncu nije smekšala Bašakšehir.

Vicešampion Turske samo je odmahnuo rukom na ponudu koju je Fenerbahče poslao, pa je Višća tako ostao u klubu s kojim će još jednom pokušati da s trona skine Galatu i osvoji prvi naslov u historiji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća u Bašakšehiru uživa zvjezdani status, među navijačima je omiljen, a odnedavno nosi i kapitensku traku.

Prethodnih mjeseci za usluge nekadašnjeg ofanzivca Željezničara još su se, između ostalog, interesovali Werder, Wolfsburg, Sevilla, kao i pojedini klubovi iz arapskog svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.