Edin Višća majstorskim golom u 90. minuti donio Basaksehiru prvu pobjedu u sezoni
Višća je pogodio za preokret i pobjedu svog tima

Bh. reprezentativac je svom timu donio važna tri boda

Edin Višća majstorskim golom u 90. minuti donio Basaksehiru prvu pobjedu u sezoni

S. Pašalić

Nogometaši Basaksehira su u 3. kolu turskog prvenstva stigli do prve pobjede.

Ekipa za koju nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Višća je savladala Genclerbirligi u gostima sa 2:1, a strijelac za pobjedu je bio upravo Višća u 90. minuti utakmice.

Domaći su u 36. minuti stigli do vodstva kada je Sio postigao gol za 1:0, a iako su gosti tokom većeg dijela utakmice napadali, do izjednačenja su stigli tek u 83. minuti kada je Demba Ba sa bijele tačke postigao gol za 1:1.

U 90. minuti Basaksehir je napadao po lijevoj strani, a lopta je ubačena u šesnaesterac domaćih gdje se na pravom mjestu našao Edin Višća i majstorski pogodio za 2:1 i pobjedu svog tima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir se trenutno nalazi na 14. mjestu sa tri boda, a u narednom kolu će na svom terenu dočekati Sivasspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi