Koliko Portugalac zarađuje od Nikea?

Football Leaks otkrio vrijednost najvećeg Ronaldovog sponzorskog ugovora - cifra je ogromna!

Football Leaks i njemački Der Spiegel su do sada objavljivali dokumente koji su ukazivali na finansijske neregularnosti i nepoštenje najvećih klubova, na planove o "Super ligi" itd.

Sada su se i Cristiano Ronaldo i njegove finansije našli na meti Football Leaksa. Tačnije, otkrivena je njegova zarada od sponzorskog ugovora sa američkom kompanijom Nike.

Posljednji ugovor koji je Ronaldo potpisao sa Nike-om mu garantuje minimalnu zaradu od 162 mmiliona eura.

Pomenuti ugovor je potpisan 2016. godine, a Ronaldo se njime obavezao da će dobro poznati Nike-ov znak nositi do 2026. godine.

Portugalac dakle od Nike-a godišnje zaradi oko 16 miliona eura uz dodatnih četiri miliona dolara bonusa u slučaju da osvoji neku "globalnu nagradu" poput Zlatne lopte ili FIFA The Best priznanja.

Kako je do prestižnih nagrada dolazio 2016. i 2017., njegova godišnja zarada od Nike-a je ukupno iznosila 20.2 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sada je jasno zašto Ronaldo teško prihvata "poraz" u utrkama za pomenuta priznanja.

Der Spiegel navodi da je kontaktirao Nike kako bi potvrdio pomenute informacije, ali da su iz američke kompanije poručili da "o ugovorima svojih sportista ne govore u javnosti"...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.