Samo jedan igrač je trčao brže od Cristiana Ronalda u prva dva kola Serije A

Portugalac nije izgubio ništa od svoje brzine

Samo jedan igrač je trčao brže od Cristiana Ronalda u prva dva kola Serije A

Cristiano Ronaldo je možda u februaru napunio 34 godine, ali se Portugalac i dalje uspijeva održavati u savršenoj fizičkoj formi.

O tome dovoljno govori činjenica da je Ronaldo ove sezone u Seriji "uhvaćen" u trku od 34.62km/h.

Istina je da su odigrana tek dva kola nove sezone Serije A, ali je Ronaldo u ta dva meča bio najbrži napadač u čitavom italijanskom šampionatu.

Bio je i drugi najbrži igrač u Seriji A kada se gledaju sve pozicije. Jedini koji je u prva dva meča nove sezone Serije A trčao brže od Cristiana Ronalda je defanzivac Napolija Kostas Manolas. Grk je, naime, dostigao brzinu od čak 35.41km/h.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon Ronalda slijedi napadač Torina Simone Zaza sa maksimalnom brzinom od 34.56km/h. Romin Gianluca Mancini je trčao brzinom od 34.46km/h, Atalantin Berat Djimsiti 34.26km/h...

Impresivan podatak, pogotovo kada se u obzir uzmu Ronaldove godine i činjenica da samo u Juventusu igraju neki izuzetno brzi igrači poput Alexa Sandra ili Douglasa Coste. Ipak, niko od njih ove sezone nije bio brži od sjajnog Portugalca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi