Ronaldo sa 34 je brz, ali ni Džeko sa 33 ne zaostaje puno!

Zanimljivi podaci

Ronaldo sa 34 je brz, ali ni Džeko sa 33 ne zaostaje puno!

Brojni italijanski mediji danas prenose podatke o najbržim fudbalerima u prva dva kola Serije A.

Cristiano Ronaldo nastaljva oduševljavati s obzirom da je s pune 34 godine uspio dostići brzinu od 34.62km/h, pa je tako najbrži napadač i drugi najbrži igrač uopšte u prve dvije utakmice nove sezone Serije A.

Najbrže je na otvaranju sezone trčao Napolijev defanzivac Kostas Manolas - on je dostigao maksimalnu brzinu od 35.41km/h.

Nakon Ronalda slijedi napadač Torina Simone Zaza sa maksimalnom brzinom od 34.56km/h. Romin Gianluca Mancini je trčao brzinom od 34.46km/h, Atalantin Berat Djimsiti 34.26km/h...

Međutim, ni Edin Džeko ne zaostaje. Kapitenu bh. reprezentacije nije puno mlađi od Ronalda (33 su mu godine), a ni po brzini ne zaostaje previše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Edin Džeko je u prva dva kola trčao maksimalnom brzinom od 33.04km/h i tako iza sebe ostavio brojne igrače kojima je upravo brzina jedna od glavnih osobina.

Šta više, italijanski mediji su Džeku svrstali na drugo mjesto najbržih "prvih špiceva" (Simone Zaza je ne ulazi u ovu konkurenciju). Na ovoj listi Edin Džeko je odmah iza Cristiana Ronalda, dok je iza sebe ostavio Ciru Immobilea (32.40km/h), Andreu Belottija (32.19km/h), Duvana Zapatu (32.11km/h), Piateka (31.46km/h), Lukakua (30.56km/h)...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Honduras
nema neku tehniku,al zato je spor ??
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi