Igrači čekaju isplate

Grad Tuzla odobrio novčana sredstva za FK Sloboda, ali igrači i dalje čekaju

Edmir Škorić

Fudbaleri Slobode odbili su da treniraju zbog neisplaćenih dugovanja, pa još uvijek stvari u tuzlanskom premijerligašu nisu riješene i još uvijek se čeka kraj 'sapunice'.

Sloboda nije isplatila dugovanja nekim igračima, zbog čega je odlučeno da se protestuje tako što će se propustiti trenizni, a nije se otputovalo ni u Vinkovce na prijateljski meč s Cibalijom.

Igrači se nadaju da će ubrzo sve biti riješeno, ali kako dani prolaze, njihovoj agoniji se ne nazire kraj. Ipak, postoji određeni pomak u tom pogledu i mogu biti optimisti.

Kako saznaje SportSport.ba, Grad Tuzla je odobrio Slobodi između 50 i 60 hiljada maraka kako bi se igračima isplatile plate. Novac je u toku današnjeg dana trebao da bude isplaćen igračima, ali to nije učinjeno.

Iz izvora bliskih klubu saznajemo da je novac stigao, ali ostaje misterija šta se čeka i zašto još uvijek nije usmjeren na račune igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači ne žele trenirati dok na računu ne vide novac koji im se duguje, a hoće li se sve riješiti danas, sutra ili neki naredni dan, ostaje da vidimo.

Jedno je sigurno, nastavlja se kvariti ugled klubu koji slavi 100 godina postojanja...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.