Mnogi igrači imali problema s automobilima zbog rupa na putu

Igračima Rome odlazak na trening prava avantura: "Cesta izgleda kao u Sarajevu tokom bombardovanja"

Endin Čaušević

Poznato je da igrači Rome svoju bazu imaju u Trigoriji koja se nalazi nešto izvan Rima, a italijanski novinari su otkrili da je igračima prava avantura odlazak na trening.

Naime, italijanski mediji objavili su jutros da su u prethodnim godinama mnogi fudbaleri imali problema sa svojim automobilima zbog odlaska u Trigoriju. Jedan od njih bio je i Edin Džeko čiji automobil je bio "žrtva" loših puteva u Rimu.

Putevi u Rimu nisu baš najbolji, ali put prema Rominom trening centru je čini se pravi horor. Italijanski mediji objavili su da problemi traju već godinama i da su rupe na tom putu svakog dana sve gore.

Zbog svega toga igračima Rome je postala avantura odlazak na trening, a u prethodnim godinama mnogi igrači su imali problema s automobilima upravo zbog tih rupa.

Čak je i Edin Džeko bio u problemu jer mu se zbog lošeg puta ka trening centru pokvario automobil, a pored njega slične probleme i mali su Totti, Juan Jesus i Diego Perotti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji prisjetili su se čak i Džekine izjave iz 2017. godine kada je rekao da je taj put slični putevima u Sarajevu tokom rata u BiH, odnosno kao da je put bombardovan.

No, jutros je objavljeno da će ovaj problem konačno biti riješen jer je grad odobrio da se ovaj put obnovi i popravi. To će sigurno olakšati igračima Rome odlaske na treninge i neće se morati brinuti da li će im se pokvariti automobil.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.