Premier liga

Rashford za trijumf Uniteda, Abraham četiri puta tresao mrežu, uvjerljiv i Tottenham

E. Škorić

Dosta uzbuđenja bilo je u današnjim mečevima petog kola engleske Premier lige.

Posebno zanimljivo i efikasno je bio na Molineuxu gdje je Chelsea, kao gost, s 5:2 slavio protiv Wolverhamptona.

Junak Plavaca bio je Tammy Abraham s tri gola, a po jedan su postigli Tomori i Mount. Abraham je postigao i autogol, a uz to se kod domaćih u strijelce upisao talentovani napadač Cutrone.

Manchester United se mučio s Leicesterom, ali je ostvario važnu pobjedu. Gol za pobjedu postigao je Marcus Rashford iz penala u osmoj minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na stadionu u Londonu prava rapsodija, pošto je Tottenham s 4:0 deklasirao Crystal Palace. Son je postigao dva gola, Lamela jedan uz autogol Van Aanholta.

Southampton je s 1:0 slavio u Sheffieldu, dok su Brighton i Burnley odigrali 1:1, a nešto ranije je Liverpool s 3:1 pobijedio Newcastle. Od 18:30 sastaju se Norwich i Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.