Hazard i Courtois žele bivšeg saigrača iz Chelseaja u Realu

Špekulacije ne prestaju

Hazard i Courtois žele bivšeg saigrača iz Chelseaja u Realu

Real Madrid je ovog ljeta doveo nekoliko skupocjenih pojačanja, od kojih je najzvučnije Eden Hazard.

Sjajni ofanzivac se tako na Bernabeu pridružio golmanu Thibautu Courtoisu, sa kojim je dijelio svlačionicu u Chelseaju, ali sa kojim zajedno nastupa i u reprezentaciji Belgije.

Ako je vjerovati The Athleticu, Hazard i Courtois sada žele da im se na Bernabeu pridruži bivši saigrač iz Chelseaja, N'Golo Kante.

Zinedine Zidane je ovog ljeta želio još pojačanja u veznom redu, prije svega je tragao za kreativcima, ali ih nije dobio. Kante možda ne spada u tu kategoriju, ali bi svakako bio ogromno pojačanje za vezni red Kraljeva.

Inače, proteklih dana su se u britanskim medijima pojavile informacije da Real već dogovara Kanteov transfer, te da isti nije realizovan ovog ljeta jer Chelsea nije mogao sebi dozvoliti prodaju važnog igrača zbog nemogućnosti da dovede adekvatnu zamjenu (zabrana transfera).

Čak i da su takve špekulacije pogrešne, čini se da će Hazard i Courtois pokušati nagovoriti čelnike Reala da dovedu Kantea.

Navodno su njih dvojica svojim prijateljima već govorili kako smatraju da bi upravo Kante trebao biti prioritet Reala na sljedećem prelaznom roku. Ipak, najveća želja trenera Zidanea je, također navodno, i dalje Paul Pogba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nedavno je i sam Kante, koji je pored Reala interesantan još nekolicini evropskih velikana, govorio o glasinama.

"Lijepo je kada vas žele veliki klubovi, kada treneri žele da vi budete dio njihovih projekata... Ali ja sam zadovljan svojim izborima i dobro se osjećam u Chelseaju. Planiram i naredne sezone biti u Chelseaju", izjavio je Kante ovog ljeta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi