Prva liga Federacije, 6. kolo

Bratstvo rutinski sa Zvijezdom, Rudar do pobjede u samom finišu

S. Grebović

Danas je odigrano pet susreta šestog kola Prve lige Federacije BiH među kojima su dueli u Gračanici i Kaknju.

Meč je u Gračanici bolje otvorila Zvijezda koja do 25. minute pravi dvije izgledne prilike preko Mahmutovića, ali se rezultat ne mijenja. 

Kazna za promašaje je uslijedila veoma brzo jer je Stojanov bio precizan u 31. minuti susreta. Domaći su početkom drugog dijela mogli duplirati prednost, ali su se sapleli u presudnom momentu. 

Jaganjac je zato uspio ono što njegovi saigrači nisu uspjeli i u 66. minuti je povećao na 2:0. Stojanov je pred kraj susreta, tačnije u 84. minuti pogodio još jednom za konačnih 3:0.

Prva liga Federacije BiH, 6. kolo:

Bratstvo - Zvijezda Gradačac 3:0

NK Bratstvo: Divković, Mujčić, Šuša, Diabang, Jaganjac, Duraković, Sejdić, Adilović, Bajić, Stojanov, Ivković.

NK Zvijezda: Radović, Antić, Arnautović, Mojović, Šarić, Mahmutović, Devedžić, Hećimović, Musić, Čulum, Đekić.

Na meču u Kaknju prilika gotovo da nije ni bilo sve do 86. minute kada otpor žilavih gostiju lomi Tarik Zukić i dovodi domaće u vodstvo. Meč je obilježio gostujući igrač Blagojević koji je u 45. zaradio direktan crveni karton zbog naguravanja. 

Konačnih 2:0 u sudijskoj nadoknadi postavlja Mirza Kovač za novu pobjedu svoje ekipe koja je stigla do 12. osvojenog boda, dok gosti iz Banovića ostali na šest.

Prva liga Federacije BiH, 6. kolo:

FK Rudar Kakanj - FK Budućnost 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Karavdić, Cana, Goralija, Hrelja, Kovač, Kobilica, Sivac, Musić, Kovač F., Popović, Gačan.

FK Budućnost: Mujkić, Trumić, Sulejmanović, Mustafić, Pirić, Selimović, Zukić, Mahmutović, Berbić, Blagojević, Dedić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.