Čak 80 skauta je prijavilo svoj dolazak na ovaj meč

Svi žele igrače holandskog kluba

Mladi timovi Ajaxa i Lillea igraju svoj meč, ali je nevjerovatno koliki broj skauta je na tribinama

S. Pašalić

Nogometaši Ajaxa će večeras na svom terenu ugostiti Lille u 1. kolu grupne faze Lige prvaka.

Holandski klub je prošle sezone igrao sjajno u ovom takmičenju i na kraju je stigao do polufinala, ali je tu na dramatičan način ostao bez finala.

Uoči početka ove sezone Ajax je morao igrati kvalifikacije i to protiv nezgodnih ekipa PAOK-a i APOEL-a, ali je na kraju uspješno prošao te prepreke i osigurao nastup u Ligi prvaka i ove sezone.

Ajax se nalazi u grupi sa Chelseajem, Lilleom i Valencijom, a pored prvih timova ovih klubova, svoje utakmice u Ligi prvaka igraju i mladi timovi.

Tako mladi tim Ajaxa do 19 godina igra utakmicu protiv vršnjaka iz Lillea i trenutno vodi sa 3:0, a strijelci su bili Regeer u 5., Unuvar u 19. i Hansen u 36. minuti.

Ono što je jako zanimljivo je da je ovaj meč došlo posmatrati čak 80 skauta koji su došli gledati Renscha, Llansanu, Hansena i Unuvara koji su na kraju i postigli golove.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ajaxova škola nogometa je poznata po tome što uvijek izbaci nekog novog talenta, a samo neki od primjera su De Ligt i De Jong koji su prošle sezone napustili holandski klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.