Lille do tijesne pobjede nad Angersom
Foto: LOSC Lille

Francuska liga

Lille do tijesne pobjede nad Angersom

Peto kolo francuske Ligue 1 otvoreno je utakmicom koju su odigrali Lille i Angers.

Iako je Angers poznat kao tim koji i ne leži baš najbolje Lilleu, francuski vicešampion se, ipak, pokazao kao kvalitetniji i na kraju sasvim zasluženo slavio rezultatom 2:1.

Uvodni dio utakmice pripao je upravo Lilleu, ali na pogodak domaći su čekali sve do 39. minute kada je mrežu Angersa zatresao Osimhen i donio ujedno svom timu minimalnih 1:0 na poluvremenu.

Lille je nastavio napadati i u nastavku, što im se isplatilo u 53. minuti kada prednost udvostručuje Luiz Araujo kojem je za gol prethodno asistirao Andre, a prednost od 2:0 bila je na snazi do samog finiša.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Držao je Lille posjed, dok su gosti pokušavali iz kontranapada, a jedan od tih kontranapada urodio je plodom u 88. minuti kada je Bahoken smanjio prednost domaćih i postavio, ispostavit će se, konačan rezutlat. 

Ovim trijumfom Lille se vratio u gornji dio tabele sa devet bodova koliko imaju još PSG, Rennes, Nica i Angers, s tim da prva tri tima imaju utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi