Ajax je u 96. minuti ostao bez finala Lige prvaka

Srbijanskom fudbaleru nije lako kada se sjeti meča polufinala

Tadić i dalje ne može prežaliti meč protiv Spursa i smatra da bi Ajax bolje igrao u finalu

S. Pašalić

Ajax danas kreće u novu sezonu Lige prvaka utakmicom protiv Lillea nakon što je prošle sezone ostvario veliki uspjeh.

Prvak Holandije je sjajno igrao u ovom takmičenju i stigao je do polufinala, ali je tu zaustavljen od strane Tottenhama.

Prvu utakmicu je Ajax dobio u gostima sa 1:0 i u uzvratu je imao 2:0 na poluvremenu, ali je Lucas u nastavku postigao hat-trick, od čega je posljednji gol bio u 96. minuti i tako šokirao igrače i navijače holandskog kluba.

Kapitenu Ajaxa, Dušanu Tadiću, je priznao da mu je i danas teško kada se sjeti te utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Još me progone ta sjećanja. Bila je to najteža utakmica koju sam odigrao u karijeri. Nisam mogao da prestanem da razmišljam o njoj ni nekoliko sedmica kasnije. Imali smo sve u svojim rukama. Ali fudbal je takav. Donosu ti radost, ali je i odnosi", rekao je Tadić.

"Pokušao sam da gledam finale, ali sam na kraju isključio televizor. Većina ljudi u Ajaxu nije mogla da podnese da gleda to. Sve o čemu sam mogao da razmišljam je da bismo mi igrali bolje nego Tottenham. Pružili bismo veći otpor Liverpoolu", dodao je igrač Ajaxa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.