Mladi timovi Ajaxa i Lillea igraju svoj meč, ali je nevjerovatno koliki broj skauta je na tribinama
Čak 80 skauta je prijavilo svoj dolazak na ovaj meč

Svi žele igrače holandskog kluba

Mladi timovi Ajaxa i Lillea igraju svoj meč, ali je nevjerovatno koliki broj skauta je na tribinama

S. Pašalić

Nogometaši Ajaxa će večeras na svom terenu ugostiti Lille u 1. kolu grupne faze Lige prvaka.

Holandski klub je prošle sezone igrao sjajno u ovom takmičenju i na kraju je stigao do polufinala, ali je tu na dramatičan način ostao bez finala.

Uoči početka ove sezone Ajax je morao igrati kvalifikacije i to protiv nezgodnih ekipa PAOK-a i APOEL-a, ali je na kraju uspješno prošao te prepreke i osigurao nastup u Ligi prvaka i ove sezone.

Ajax se nalazi u grupi sa Chelseajem, Lilleom i Valencijom, a pored prvih timova ovih klubova, svoje utakmice u Ligi prvaka igraju i mladi timovi.

Tako mladi tim Ajaxa do 19 godina igra utakmicu protiv vršnjaka iz Lillea i trenutno vodi sa 3:0, a strijelci su bili Regeer u 5., Unuvar u 19. i Hansen u 36. minuti.

Ono što je jako zanimljivo je da je ovaj meč došlo posmatrati čak 80 skauta koji su došli gledati Renscha, Llansanu, Hansena i Unuvara koji su na kraju i postigli golove.

Ajaxova škola nogometa je poznata po tome što uvijek izbaci nekog novog talenta, a samo neki od primjera su De Ligt i De Jong koji su prošle sezone napustili holandski klub.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi