Ronaldo i Messi su po pet puta osvajali Zlatnu loptu

Portugalac smatra da je trebao biti ispred Argentinca

Cristiano Ronaldo: Najbolji sam u historiji, trebao sam dobiti bar jednu nagradu više od Messija

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je dao jedan intervju u kojem je naglasio da zaslužuje bar jednu nagradu više nego Lionel Messi.

Messi i Ronaldo su u posljednjih 10-tak godina dominirali svjetskim nogometom i po pet puta su osvojali Zlatnu loptu.

Ipak, igrač Juventusa smatra da to nije dovoljno i da je trebao biti ispred Argentinca, pa makar i za jednu nagradu.

"Volio bih da sam dobio više, a mislim da to i zaslužujem. Messi je sjajan momak, sjajan igrač. On je u nogometnim knjigama historije, ali mislim da bih trebao imati šest, sedam ili osam Zlatnih lopti i biti ispred njega", rekao je Ronaldo.

"Moja veza s njim je da nismo prijatelji, ali ovu scenu dijelimo već 15 godina."

"Imam dobre odnose s njim i znam da me je potaknuo da postanem bolji igrač, a također sam ga potaknuo da on postane bolji igrač."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Siguran sam da sam u nogometnim knjigama historije, za ono što sam uspio i još uvijek uspijevam učiniti kao jedan od najboljih igrača u historiji."

"Za mene, ja sam najbolji u historiji, ali za neke navijače, najbolji je drugi, a onda sam ja drugi najbolji. To ne znači ništa. Znam da sam jedan od najboljih igrača ikad.", dodao je Portugalac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.