Zanimljiva izjava menadžera Tottenhama

Pochettino: Volim VAR

Edmir Škorić

Tottenham je doživio novi poraz, iako je danas na King Poweru vodio s 1:0 protiv Leicestera.

Tottenham je bez pobjede na gostovanjima u Premier ligi od 20. januara ove godine, a na posljednjih šest gostovanja Spursi su upisali poraz.

Kod vodstva 1:0, VAR je poništio Aurierov pogodak. Londonski klub često je ranije bio miljenik VAR-a, posebno u duelima sa Cityjem, no ovaj put je Pochettino požalio što postoji video tehnologija na stadionima u Engleskoj.

"Moramo se poboljšati u gostima, moramo raditi još jače i napredovati, posebno kada su utakmice na strani u pitanju", kazao je nakon meča Pochettino, a onda kratko komentarisao i situaciju kada je poništen gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volim VAR", sarkastično je odgovorio Pochettino.

"VAR vam ponekad pomaže, nekada odmaže i to je nogomet. Morate da prihvatite takve stvari", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.