Da li je VAR oštetio Tottenham: Nemoguće vidjeti da li je Son bio u ofsajdu

Nevjerovatna situacija

Da li je VAR oštetio Tottenham: Nemoguće vidjeti da li je Son bio u ofsajdu

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama poraženi su danas u gostima kod Leicestera sa 2:1 u meču 6. kola.

Tottenham je poveo sa 0:1 kada je Harry Kane postigao fantastičan gol u 29. minuti, no Leicester je u drugom poluvremenu uspio da dođe do preokreta i pobjede.

Međutim, situacija koja je prelomila utakmicu desila se u 65. minuti utakmice kada je Serge Aurier pogodio za 0:2 i činilo se tada da je Tottenham završio posao.

No, sudija je potom dobio instrukcije iz VAR sobe da se gleda usporeni snimak jer je Son bio u liniji s odbranom Leicestera. Nakon nekoliko sekundi na velikom ekranu King Power stadiona objavljeno je da je VAR odlučio da nije gol jer je Son bio u ofsajdu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, kada je objavljena fotografija sporne situacije mnogi nisu mogli vjerovati da je ofsajd. Naime, na fotografiji se jednostavno ne može vidjeti da li je Son u ofsajdu, a VAR je povučenim linijama zaključio da je Son ipak bio najbliži golu domaćih i to čini se da je u ofsajdu bio svega jedan centimetar.

No, navijači Tottenhama vjeruju da su oštećeni i da Son nije bio u ofsajdu. Spornu situaciju s ovog meča možete pogledati OVDJE i procijeniti da li je VAR oštetio Tottenham ili ne.

Top Komentari

Mirso12212
NARAVNO, NAVIJAČI TOTTANHAMA TRAŽE ALIBIJE, KAKVI LUZERI!
1 0
MaDaj
VRIJEME je bilo da i njih VAR "klepi". Koliko puta ih je VAR spasio protiv citija? 68 ili 69? hahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi