Pochettino je nakon remija imao šta da kaže o svojim igračima
Pochettino smatra da se njegovi igrači nisu dovoljno trudili

Trener Spursa nije bio zadovoljan sa onim što je vidio na terenu

Pochettino je nakon remija imao šta da kaže o svojim igračima

S. Pašalić

Tottenham je danas odigrao svoj prvi meč u novoj sezoni Lige prvaka u gostima protiv Olympiakosa, a rezultat je na kraju bio 2:2.

Ekipa Mauricija Pochettina je odlično krenula u ovaj meč i u 26. minuti povela sa 1:0 kada je Kane bio siguran sa penala.

Samo četiri minute kasnije Lucas Moura je postigao sjajan gol za 2:0, ali su domaći u 44. minuti preko Podencea smanjili na 2:1, a u 54. minuti Valbuena je sa bijele tačke postavio konačnih 2:2.

Trener Tottenhama nakon meča nije bio zadovoljan i rekao je kako se njegovi igrači nisu trudili dovoljno.

"To je lako objasniti. Kad ne pokažemo taj intenzitet koji takmičenje zahtijeva, tada se borimo sami sa sobom.", rekao je Pochettino pa nastavio:

"Ne govorimo o kvaliteti igrača, govorimo o fokusu, koncentraciji, iščekivanju. Koliko smo puta predvidjeli akciju? Koliko puta nismo bili produktivni kao što smo bili protiv Palacea?"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne radi se o taktikama ili kvaliteti igrača, već nivou borbe. S protivnikom morate biti isti u agresivnosti, uzbuđenju, motivaciji."

"To je prvi zahtjev, morate raditi. Ove sezone dopuštamo puno šansi i primamo puno golova i trebamo to promijeniti. Jedini način da to učinite je biti zahtjevniji. Trening mora biti teži. Psihološki teži", zaključio je Pochettino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi