Intervencijom policije

Kraj agonije za sudije u Gradačcu: Napokon su 'slobodni'

Edmir Škorić

Sudije koje su putovale u Gradačac na meč Zvijezde i Olimpika danas su radile prekovremeno.

Od početka su se domaći žalili na suđenje, ali naprosto su poludjeli kada je u 65. minuti Sanel Silić iz Cazina pokazao crveni karton stoperu domaćih Jazvinu.

To je izazvalo ogromnu ljutnju kod navijača i pristalica Zvijezde, pa su počeli s ubacivanjem predmeta u teren, što je izazvalo prekid od preko 20 minuta.

Nakon prekida, Olimpik je došao do drugog gola s kojim je ovjerio velika tri boda, ali na kraju meča sudije su bile primorne da ostanu na terenu.

Skoro dva sata su Silić i njegovi pomoćnici Amir Hušidić te Sahib Smriko kao i dodatne sudije Mirza Kazlagić i Josip Martinović, uz četvrtog sudiju Dragana Stojića i delegata te posmatrača suđenja ostali na terenu.

Na tribini ispod koje se nalaze službene klupske prostorije nalazilo se nekoliko stotina navijača Zvijezde. Nisu odustajali od skandiranja "Lopovi, lopovi", bilo je i raznih uvredljivih komentara usmjerenih prema službenim licima, a na kraju je uz pomoć policije "sudijski sastav" napustio teren.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Negdje oko 19:30 sati uz pratnju policije otišli su u svlačionicu, a onda se očekuje da napuste Gradačac, no neki navijači spremni su čak i da ih prate.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.