Burna subota u Gradačcu

Snimak iz tunela Banja Ilidže se pojavio na internetu: Sudija udario redara Zvijezde?

Edmir Škorić

Susret Zvijezde i Olimpika završen je pobjedom gostiju s Otoke (2:0), no malo ko da govori o tome.

Rezultat je pao u drugi plan, a u fokusu su bila dešavanja koja su, nažalost, sve češća pojava na bh. stadionima, posebno kada je riječ o nižim rangovima takmičenja.

U Gradačcu je tako veliki broj domaćih navijača odlučio pravdu uzeti u svoje ruke. 

Sudije koje su jučer bile delegirane za derbi kola naprosto su ostale na terenu nekoliko sati. Tek su negdje iza 19 sati uz pratnju policije krenuli put svlačionica, a u tunelu stadiona Banja Ilidža došlo je do incidenta, kada je, navodno, sudija Amir Hušidić na ulazu u klupske prostorije udario jednog od redara Zvijezde.

Grupa navijača kasnije je oštetila automobil jednog od sudija, ali srećom niko nije zadobio povrede.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Silić Sanel (Cazin) sudio je jučerašnji meč, asistirali su mu Hušidić Amir (Velika Kladuša) i Smriko Sahib (Zenica), četvri sudija bio je Stojić Dragan (Mostar), a iza golova su bili pozicionirani Kazlagić Mirza (Cazin) i Martinović. Delegat je bio Soko Željko (Čapljina).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.