Kraj agonije za sudije u Gradačcu: Napokon su 'slobodni'

Intervencijom policije

Kraj agonije za sudije u Gradačcu: Napokon su 'slobodni'

E. Škorić

Sudije koje su putovale u Gradačac na meč Zvijezde i Olimpika danas su radile prekovremeno.

Od početka su se domaći žalili na suđenje, ali naprosto su poludjeli kada je u 65. minuti Sanel Silić iz Cazina pokazao crveni karton stoperu domaćih Jazvinu.

To je izazvalo ogromnu ljutnju kod navijača i pristalica Zvijezde, pa su počeli s ubacivanjem predmeta u teren, što je izazvalo prekid od preko 20 minuta.

Nakon prekida, Olimpik je došao do drugog gola s kojim je ovjerio velika tri boda, ali na kraju meča sudije su bile primorne da ostanu na terenu.

Skoro dva sata su Silić i njegovi pomoćnici Amir Hušidić te Sahib Smriko kao i dodatne sudije Mirza Kazlagić i Josip Martinović, uz četvrtog sudiju Dragana Stojića i delegata te posmatrača suđenja ostali na terenu.

Na tribini ispod koje se nalaze službene klupske prostorije nalazilo se nekoliko stotina navijača Zvijezde. Nisu odustajali od skandiranja "Lopovi, lopovi", bilo je i raznih uvredljivih komentara usmjerenih prema službenim licima, a na kraju je uz pomoć policije "sudijski sastav" napustio teren.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Negdje oko 19:30 sati uz pratnju policije otišli su u svlačionicu, a onda se očekuje da napuste Gradačac, no neki navijači spremni su čak i da ih prate.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
ubi gonna dosta vise stela za olimpik.
3 0
Juve88
Hahah imamo mi ekstra sudija, samo sto dobijaju naređenja od veći riba, a oni koji pokušaju raditi samo za sebe dobiju suspenziju, peljto ligu evrope odsvirao ma vrh vrhova a ovdje kod nas uz**** se i usere zavisno ko je dao vise para delegatu a delegat dalje u savez pa tako do vrha sama bagra
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi