Smetaju mu brojni stranci u Romi

Tottijeva izjava bi mogla biti pogrešno protumačena, prozvao i Džeku?

Edmir Škorić

Francesco Totti, legendarni bivši Romin kapiten, dao je jednu izjavu koju bi neki mogli pogrešno protumačiti.

On je nakon 30 godina u Romi, što kao igrač, što kao tehnički direktor, napustio je svoj jedini i voljeni klub sredinom juna ove godine. Održao je presicu tada pred oko 300 novinara.

"Povlačim se s moje pozicije u Romi. Milsim da je, uzimajući u obzir okolnosti, pravo vrijeme za ovu odluku, nikada nisam bio u mogućnosti sudjelovati u radu na efektivan način. Roma treba biti ispred svih. Predsjednici, treneri i igrači prolaze, ali simboli ne. Nije moja krivica što sam donio ovu odluku", rekao je Totti tada.

Ipak, ovaj vječni Romanista i danas prati sva dešavanja na Olimpicu, a očigledno mu smeta veliki broj stranaca u njegovom omiljenom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sanjam o ligi u kojoj u momčadi nema više od dva stranca. U Romi više niko ne govori italijanski, čak ni osoblje za masažu", kazao je Totti.

Džeko je samo jedan u nizu stranaca na Olimpicu, s tim da bh. reprezentativac ipak zna italijanski jezik i već je postao jedna od legendi Rome i Olimpica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.