"Želio je Džeku, kada ga jučer vidio da zabija osjetio je bol u želucu"

Novinar Gazzette dello Sport o Conteovoj želji

"Želio je Džeku, kada ga jučer vidio da zabija osjetio je bol u želucu"

A. Čaušević

Edin Džeko je odlično započeo novu sezonu Serije A, zabio je već tri gola u prvenstvu. 

Džeko je cijelog ljeta bio na meti Intera, ali je na prosto oduševljenje svih u Rimu odlučio da ostane vjeran Vučici potpisavši ugovor do 2022. godine.

Antonio Conte ga je svim silama želio vidjeti u dresu Nerazzurra da čini napadačku kopiju sa Romeluom Lukakuom, ali se odličnom stručnjaku želja samo djelimično ispunila.

Milanski klub je doveo Belgijanca, dok je Džeko ostao pusta želja poslije njegove odluke da i dalje bude stanovnik rimske prijestolnice.

Poznati novinar Gazzette dello Sport, Luigi Garlando, u komentaru utakmica 4. kola Serije A napisao je da je Conte osjetio bol u želucu kada je vidio Džeku kako zabija pobjednički gol za Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U subotu nakon pobjede u milanskom derbiju Conte je dugo grlio 'svog' Lukakua, ali jučer, u sred nedjelje trener je osjetio bol u želucu kada je vidio Džeku kako skače u nebo, kao Romelu, te postiže gol koji je Romi s igračem manje donio pobjedu. Zajedno su obojica postigli šest golova u četiri kola. To je bio tandem koji je on imao u glavi", napisao je Garlando čiji je komentar prenio Tuttomercato.

Džeko je zabio jedan gol i u Evropa ligi. Već je na cifri od četiri pogotka čime je najavio za njega veoma efikasnu sezonu. Puno vremena za odmor neće imati je već u srijedu na Olimpico stiže Atalanta.

Top Komentari

Adnanos
Conte bi mozda igrao samo sa jednim od njih sto bi znacila klupa za Dzeku. Ako nisu bili spremni platiti vise onda to znaci da bi Dzeko zavrsio kao i jadni Rade Krunic. Zna se sta se u vecini slucajeva desava sa igracima za koje klub nije spreman platiti par miliona vise. Razlika izmedju onoga sto je Roma trazila i onoga sto je Inter bio spreman platit je bila mala a ako se uzme u obzir koliko su Lukakua platili onda se moze nagovijestit za sto bi im Dzeko sluzio.
11 1
BJB1
Koje gluposti pises,dali za lukakua 70 mil a za djeku roma trazila trecinu koliko su dali za lukakua,nije uopste bulo pitanje tih 2-3 min.cekali su oni lukakua a djeko je zadnja opcija bio.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi