Barcelona ne odustaje od Fabiana Ruiza

Eric Abidal skautirao na Via del Mareu

Barcelona navodno intenzivno prati veznjaka Napolija Fabiana Ruiza.

Fabian se sa Barcelonom povezivao i tokom ljeta, baš kao i sa najvećim rivalom Katalonaca, Real Madridom. Ipak, ostao je u Napoliju.

To međutim ne znači da je Barca odustala, a sada Mundo Deportivo i Gazzetta dello Sport saopštavaju da je sportski direktor katalonskog diva Eric Abidal jučer bio na stadionu Leccea i gledao predstavu Fabiana Ruiza u dresu Napolija.

Ovakvi napisi stižu uprkos zvaničnom objašnjenju da je Abidal jučer na stadionu Via del Mare boravio kako bi dogovarao potencijalno partnerstvo s Lecceom, a sve u cilju razvoja mladih igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli međutim neće tek tako dati svog Španca, pa se špekuliše da su u toku pregovori o novom, boljem ugovoru za Fabiana Ruzia, iako njegov trenutni važi još četiri godine.

Navodno u novom ugovoru ne bi trebala postojati otkupna klauzula, a Napoli je spreman Fabianu Ruizu dati godišnju platu od tri miliona eura (+bonusi).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.