Foto: FootyHeadlines

Tu je i "T90" logo

Spremna "zimska" lopta za Premier ligu: Očigledno je kojim je modelom inspirisana

Portal FootyHeadlines.com došao je do slika nove lopte koju je Nike spremio za zimske mjesece u engleskoj Premier ligi.

Riječ je o sasvim novom modelu - Nike Premier league Merlin Hi-Vis lopti, baziranoj na ragularnom modelu lopte za tekuću sezonu. Ipak, "zimska" lopta dolazi u novoj, "drečavijoj" kombinaciji boja.

Čim vide slike nove lopte za Premier ligu, ljubitelji engleskog fudbala će vidjeti kojim je modelom njen izgled inspirian, a logo "T90" je samo dokaz za to.

Naime, jasno je da je nova lopta inspiriana modelom Nike T90 Aerow koji se u Premiershipu koristio od 2004. do 2008. godine. Lopta je to koje se mnogi sjete kada posmisle na Thierryja Henryja i njegove dane u Arsenalu. I samom Henryju se "sviđala" ta lopta, pa je u prvoj sezoni kada je uvedena postigao 25, a u drugoj 27 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Razlika je što na novoj lopti nema plavih krugova, ali su plavi detalji tu.

Podjseća nova lopta i na nešto mlađi model, Nike T90 Ascente koja se u Premiershipu koristila u sezoni 2009-2010.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.