Slijede bolji dani za Milan?

Modni mogul kupuje Milan, već odlučio ko će biti trener

Italijanski fudbalski velikan Milan uskoro bi ponovo mogao biti u vlasništvu jednog čovjeka.

Naime, portal Football Italia senzacionalno je najavio da bi klub sa San Sira mogao preuzeti drugi najbogatiji čovjek na svijetu Bernard Arnault (70), i to za cifru nešto manju od milijardu eura.

Arnault važi za modnog mogula, cijena koje se pominje za njega i ne predstavlja nešto veliki iznos jer samo jedan njegov brend 'Louis Vuitton' brend vrijedi deset milijardi, a posao bi, kako se navodi, trebao biti sklopljen i prije kraja ove godine.

La Repubblica, s druge strane, navodi da bi jedno od prvih poteza novog vlasnika bilo sklanjanje Marca Giampaola s pozicije trenera, te vraćanje Massimiliana Allegrija pod čijim je vodstvom Milan osvojio naslov u sezoni 2010/2011.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Današnji Milan nije ni sjena onog koji je dominirao u prošlosti, a hoće li se dolaskom Arnaulta vratiti u sami vrh italijanskog i evropskog fudbala, ostaje da se vidi.

Na čelu Milana trenutno je, podsjetimo, američki fond Elliott Management Corporation.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.