Kazna i za komesara za bezbjednost, te predsjednika kluba

Žestoka kazna za NK Zvijezda zbog incidenata u duelu sa Olimpikom · Saznajemo

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je susret 7. kola Prve lige FBiH između Zvijezde i Olimpika.

Gosti su slavili 2:0, a susret je prekinut u 65. minuti nakon što je glavni sudija Sanel Silić pokazao crveni karton jednom od igrača domaćeg tima.

Nakon toga domaći su burno reagovali, kao u publika, a kada je meč nastavljen gosti su postigli još jedan pogodak i slavili pobjedu.
Nakon posljednjeg zvižduka sudije Silića domaći su navijači su duže od sat vremena ostali na tribinama i nisu dozvolili sudijskoj trojci da napusti Banja Ilidžu.

Tek uz pomoć policije Silić, Hušidić i društvo su napustili stadion i Gradačac, a kako nezvanično saznaje SportSport.ba organi NS FBiH donijeli su odluku o visini kazne za NK Zvijezda.

Naredne četiri domaće utakmice tribine stadiona u Gradačcu će biti bez publike, a a domaći će dobiti i novčanu kaznu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Šest mjeseci suspenzije očekuje komesara za bezbjednost NK Zvijezda Sadika Šaldića kao i novčana kazna, a novčana kazna očekuje i predsjednika Šefika Močića zbog huškanja publike.

Uskoro se očekuje potvrda ove informacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti