Nova žalba

Šest dana prije Derbija Italije: Juventus traži poništavanje Interovog Scudetta

Juventus je uputio najnoviju žalbu i zahtjev da se Interu poništi titula prvaka Italije za sezonu 2005/2006, i to šest dana prije međusobnog duela ova dva tima na Giuseppe Meazzi.

Za one koji su zaboravili, Juventusu je oduzeta titula prvaka države za pomenutu sezonu zbog uloge u Calciopoli skandalu - kada su 2006. godine italijanske vlasti otkrile slučajeve namještanja mečeva u tamošnjem fudbalu.

Ta titula je "proslijeđena" Nerazzurrima, ali Juventus ne odustaje od žalbi.

Ako već titula ne može biti vraćena Juventusu, Stara dama želi da se ona barem oduzme Interu, a danas je potvrđeno da je tim iz Torina s tim ciljem predao novu žalbu italijanskim sportskim vlastima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo, Juvenus se odlučio na ovakav potez šest dana pred Derby d'Italia, duel sa Interom koji se igra u nedjelju na Giuseppe Meazzi.

Inter u derbi ulazi kao prvoplasirani tim Serije A sa 18 bodova iz prvih šest kola dok je Juventus trenutno drugi sa dva boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.